Gouden Eagle KopenDe gouden Eagle kopen is interessant als verzamelaar, maar zeer zeker ook als investeerder. Als verzamelaar is het namelijk heel prettig om een prachtige gouden munt aan te schaffen en dit in verschillende gewichten te kunnen doen, maar de gouden Eagle kopen als investeerder kan aan de andere kant bijvoorbeeld een hoop geld opleveren wanneer de goud koers verder op zal blijven lopen en het goud op die manier alleen maar meer waard zal worden naarmate men het goud langer aan zal blijven houden en uiteindelijk weet te verkopen. De gouden Eagle kopen is daarnaast heel interessant vanwege het feit dat er natuurlijk een mooie historie mee gepaard gaat en men daarmee eigenlijk een stukje Amerika in huis haalt. Dit komt onder andere door het feit dat de munt al wat ouder is en daarnaast over de gehele wereld bekend is geraakt. Mensen die de gouden Eagle kopen doen dit dan ook vaak om verschillende redenen, waarvan de historie er een is naast bijvoorbeeld de kwaliteit van het goud dat er in verwerkt is. Het goud is namelijk uitstekend geschikt om gemakkelijk te verhandelen en kan op die manier gemakkelijk een hoop geld opleveren. Aangezien de gouden Eagle kopen een stuk lastiger is geworden vanaf 2009 is de munt een stuk populairder geworden bij vooral een aantal verzamelaars. De United States mint heeft wat problemen gekregen met de productie en heeft vanaf 2008 daarom niet langer volledig aan de vraag kunnen voldoen. Mensen die de gouden Eagle kopen doen dit tegenwoordig daarom dan ook steeds vaker als verzamelaar en proberen daarmee een munt aan de collectie toe te voegen die langzaam aan steeds unieker zal worden. Uiteraard zal de waarde van de munt, ongeacht wat de goud prijs doet, natuurlijk alleen maar verder oplopen.

Gouden Eagle kopen: historie

Mensen die de gouden Eagle kopen doen dit grotendeel natuurlijk vanwege de prachtige historie die er mee gepaard gaat. De munt heeft z’n oorsprong in Amerika gevonden en deed dit reeds in 1986. De gouden Eagle kopen is daarmee dan eigenlijk ook gelijk aan het kopen van een stukje van de Amerikaanse historie en daarmee al een mooie aankoop op zich. In dat jaar besloot de Amerikaanse overheid de gouden munten te gaan maken en mensen die de gouden Eagle kopen daarmee de kans te geven te investeren in een mooi en waardevast edelmetaal als goud. Hierbij is er, net als bij de Krugerrand uit Zuid-Afrika, echter voor gekozen om de munt niet volledig in het goud uit te voeren. Wat niet iedereen weet is dat mensen die de gouden Eagle kopen daarom eigenlijk slechts een troy ounce aan goud kopen, terwijl de munt zelf meer weegt. Naast het goud bevat de munt namelijk ook koper, aangezien de gouden munten 22 karaat zijn en daarmee een goudgehalte bevatten van 916,7/1000. Mensen die de gouden Eagle kopen dienen er dus rekening mee te houden dat er ook koper verwerkt zit in de munten, iets wat niet het geval is bij bijvoorbeeld de Philharmonic en de Maple Leaf. Aan de andere kant krijgt de munt hierdoor wel z’n unieke uitstraling en kleur die iets van de kleur van het goud af zit. Mensen die de gouden Eagle kopen halen daarmee een prachtige munt in huis waarop aan de ene land een afbeelding van Lady Liberty te vinden is. Op de andere kant staat een arend afgebeeld, wat natuurlijk het absolute staatssymbool is van de Verenigde Staten, iets wat we veel vaker terug zien komen.

Gouden Eagle kopen vanwege het goud

Veel mensen die de gouden Eagle kopen doen dit echter helemaal niet zozeer vanwege de historie of de prachtige afbeeldingen die erop te vinden zijn. De munt biedt namelijk een uitstekende mogelijkheid om te profiteren van de grote waarde van het goud. De gouden Eagle kopen is voor veel mensen dan ook gewoon een investering die ze, hopelijk, een hoop geld op gaat leveren. Door de gouden munt aan te schaffen speculeren ze op een koersstijging en hopen ze daarmee dat de waarde van de munt verder op zal gaan lopen. Wanneer dit gebeurt kunnen mensen die de gouden Eagle kopen de munt na bijvoorbeeld een paar jaar met een leuke winst verkopen. Ze verdienen dan eigenlijk geld aan een gouden munt, zonder dat ze hier verder zelf veel voor hoeven te doen. Door de munt simpelweg te bezitten kan de waarde van hun kapitaal leuk oplopen en worden ze er heel gemakkelijk een stuk beter van. De gouden Eagle kopen is op zich namelijk helemaal niet moeilijk en het investeren in het goud is daarmee eigenlijk niet meer dan het kopen van bijvoorbeeld een interessant boek of een nieuwe televisie. Men hoeft hierbij weinig te weten van investeringen in het algemeen.

Gouden Eagle kopen zonder btw

De gouden Eagle kopen is daarnaast interessant vanwege het feit dat er over de gouden munten geen btw berekend wordt. Dit betekent dat mensen die de gouden Eagle kopen en eigenlijk bij alle gouden munten kopen dit eigenlijk heel voordelig kunnen doen en op die manier dus profiteren van een aantrekkelijk aanbod dat ze in staat stelt om snel aan de investering te gaan verdienen. Wanneer we een investering doen dienen we er namelijk voor te zorgen dat de we de kosten die we maken ook daadwerkelijk terug zullen verdienen. In dat geval worden we er uiteindelijk namelijk beter van en is het dus een goede investering geweest. Aangezien mensen die de gouden Eagle kopen geen btw betalen hoeven ze eigenlijk alleen de verkoopkosten maar terug te verdienen, een klein bedrag dat de handelaar berekend om er zelf ook nog wat aan over te houden. Zodra dit gelukt is zal de intrinsieke waarde van het goud de rest doen en maakt men heel snel een aantrekkelijk rendement. Zeker wanneer de goud koers zich blijft ontwikkelen zoals dat de afgelopen tientallen jaren is gebeurd is het goud een zeer interessante investering. De gouden Eagle kopen is daarmee een goede eerste stap naar een leuk rendement en daarmee een mooie winst.