Gouden Krugerrand Kopen


Een gouden Krugerrand kopen is interessant om een aantal verschillende redenen. Uiteraard draait het hierbij allereerst om de munt zelf, de oorsprong en de kwaliteit hiervan. Achter iedere gouden munt die over de hele wereld bekend is zit natuurlijk een prachtig verhaal. Mensen die de gouden Krugerrand kopen halen daarmee dan ook niet zomaar een munt in huis, maar schaffen eigen ook een stukje historie aan. Juist om die reden is deze munt zo populair bij een grote groep verzamelaars, maar ook bij de investeerders. Dit komt voornamelijk voor het feit dat een gouden munt als deze voordelig aan te schaffen is. Wanneer we de gouden Krugerrand kopen hoeven we namelijk geen btw te betalen en kunnen we in principe dus meteen een aantrekkelijk rendement gaan maken. Dat is natuurlijk wel zo prettig voor alle beleggers die aan de hand van deze munt graag willen verdienen aan het bezit van deze gouden munt. De gouden Krugerrand kopen kan echter op allerlei verschillende manieren, waardoor het ook voor veel verzamelaars een zeer aantrekkelijke munt is. Zo kan men bijvoorbeeld voor verschillende gewichten kiezen en is het daarnaast mogelijk om een bepaald jaartal te selecteren wanneer men de munt koopt. De gouden Krugerrand kopen is daarnaast interessant vanwege het gewicht aan goud dat er in is verwerkt. Het gaat hierbij om een hoeveelheid die het heel gemakkelijk maakt om er mee te rekenen, waardoor de investeerders heel snel weten welk bedrag ze in het goud hebben geïnvesteerd en welke winst ze hebben gemaakt. Investeerders die de gouden Krugerrand kopen weten op die manier precies wat ze er mee verdienen en zijn daarom over het algemeen heel tevreden met hun gouden munten, zeker nu de goud koers de afgelopen jaren zo sterk gestegen is.

Gouden Krugerrand kopen vanwege de historie

De gouden Krugerrand kopen is tegenwoordig heel eenvoudig, maar dit was vroeger natuurlijk wel anders. Vanaf het moment dat de munt voor het eerst geslagen is heeft het namelijk wel even geduurd voordat deze over de hele wereld bekend werd. Mensen die tegenwoordig de gouden Krugerrand kopen of gewoon gouden munten kopen weten in principe niet beter dan dat deze munt overal te koop is, maar het heeft natuurlijk wel even geduurd voordat mensen en investeerders over de hele wereld in begonnen te zien dat het een interessante munt is. Mensen die de gouden Krugerrand kopen halen namelijk de eerste gouden munt in huis met het gewicht van precies een troy ounce. De munt wordt in Zuid-Afrika geslagen en dit is dan ook de plaats waar de munt z’n oorsprong vindt en daarmee oorspronkelijk vandaan komt. Mensen die de gouden Krugerrand kopen doen dit tegenwoordig natuurlijk allang niet meer alleen maar in Zuid-Afrika, maar dit is wel de plaats waar de munten nog altijd geslagen worden. De munt is er zelfs een wettig betaalmiddel, maar van die functie maken natuurlijk maar weinig mensen gebruik. De gouden Krugerrand kopen is namelijk heel interessant vanwege de waarde van het goud, niet vanwege de nominale waarde die eraan is gegeven, het zou namelijk behoorlijk zonde zijn om de munt daarvoor te gebruiken. Vanaf het prille begin is er hierbij gebruik gemaakt van de beste kwaliteit goud, al koopt men niet alleen maar goud. Mensen die de gouden Krugerrand kopen halen namelijk een munt in huis die voor het grootste deel van goud is gemaakt, maar waar ook wel degelijk koper in verwerkt zit. De munt zelf is daarmee dan ook zwaarder dan een troy ounce, aangezien er dit gewicht aan goud in verwerkt zit en de rest zilver is.

Gouden Krugerrand kopen: soorten en maten

Men kan de gouden Krugerrand kopen in verschillende soorten en maten. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf te bepalen welk bedrag er geïnvesteerd wordt wanneer we de gouden munt aanschaffen. Waar de munten in het begin allemaal met een troy ounce aan goud werden geslagen kunnen we tegenwoordig de gouden Krugerrand kopen met bijvoorbeeld 1/4, 1/2 of 1/10 troy ounce aan goud. Op die manier kunnen we een gouden munt in huis halen die minder goud bevat en daarmee een stuk voordeliger is in de aanschaf. Aan de andere kant betekent een lagere hoeveelheid goud natuurlijk ook een lagere waarde en daarmee over het algemeen minder rendement. Mensen die de gouden Krugerrand kopen doen dit vaak echter ook om een verzameling op te bouwen of uit te breiden. In dat geval is het natuurlijk fijn om te kiezen voor wat minder goud. Mensen die de gouden Krugerrand kopen als verzamelaar kunnen op die manier voor een kleiner bedrag toch de mooie munt in huis halen en daarmee hun verzameling weer een beetje meer compleet maken. Aan de andere kant kunnen nu ook beginnende of kleine investeerders de gouden Krugerrand kopen en op die manier precies het bedrag investeren dat ze wensen. Beginnende investeerders kunnen zo bijvoorbeeld zelf eens ervaren wat het investeren in goud nu eigenlijk inhoudt. De verhalen zijn allemaal namelijk prachtig, maar wij Nederlanders houden ervan om iets eerst zelf te zien of te ervaren, voordat we het echt gaan geloven.

Gouden Krugerrand kopen: ideaal gewicht

Mensen die de gouden Krugerrand kopen in de meest pure vorm halen hiermee een munt in huis met een ideaal gewicht. Het gaat hierbij om een troy ounce aan goud. Juist deze maat is zo belangrijk in de wereld van het goud, al kennen we deze in Nederland verder eigenlijk helemaal niet. Mensen die de gouden Krugerrand kopen halen hiermee echter een munt in huis die precies het gewicht aan goud bevat waarmee wordt gerekend op de verschillende internationale beurzen. Zo wordt de koers van het goud over het algemeen uitgedrukt in dollars of euro’s per troy ounce. Het is op die manier natuurlijk heel gemakkelijk om te berekenen hoeveel goud men bezit. Men kan de koers van het goud gemakkelijk vermenigvuldigen met het aantal munten dat men bezit om tot het kapitaal te komen. Mensen die de gouden Krugerrand kopen maken het zichzelf daarmee dus eigenlijk heel gemakkelijk wanneer het op het berekenen van het kapitaal aankomt.