Gouden Maple Leaf KopenDe gouden Maple Leaf kopen stelt ons in staat om optimaal te profiteren van de mogelijkheid om te investeren in het goud. De Maple Leaf bevat een zeer hoge hoeveelheid goud en is daarmee uitstekend geschikt als investering. Mensen die de gouden Maple Leaf kopen doen dit dan ook vooral om er beter van te worden of een bepaald kapitaal te beschermen tegen bijvoorbeeld de inflatie. Door goud aan te kopen kan men de invloeden van de inflatie namelijk buitenspel zetten en wordt het dus mogelijk een kapitaal meerdere jaren te bewaren, zonder dat de waarde af zal nemen. Mensen die de gouden Maple Leaf kopen worden er over het algemeen zelfs heel gemakkelijk een stuk beter van, aangezien de koers van gouden munten de afgelopen tientallen jaren alleen maar lijkt te kunnen stijgen. Daarbij dient tevens te worden opgetekend dat de verschillende deskundigen een stijging van de prijs verwachten. De gouden Maple Leaf kopen is daarmee een uitstekend investering die er gemakkelijk voor kan zorgen dat men er financieel alleen maar op vooruit zal gaan wanneer deze munt wordt aangeschaft en vervolgens goed zal worden bewaard. Het mooie is daarbij natuurlijk dat mensen die de gouden Maple Leaf kopen eigenlijk niets hoeven te doen om er financieel op vooruit te gaan. Door de munt simpelweg aan te schaffen en vervolgens een paar jaar te bewaren kan men heel eenvoudig een leuk kapitaal bij elkaar verdienen. Tijdens het bezit hoeft men niet om te kijken naar de munten en mensen die de gouden Maple Leaf kopen doen dit over het algemeen dan ook veel meer om een bepaald kapitaal in ieder geval aan het werk te zetten, zodat men zelf verder kan met andere zaken of bijvoorbeeld kan gaan genieten van het aantrekkelijke rendement dat er gemaakt wordt met het goud.

Gouden Maple Leaf kopen: historie

De gouden Maple Leaf kopen is uiteraard interessant om een aantal verschillende redenen. Zo kunnen investeerders op meerdere manieren geld verdienen aan het goud, maar de mensen die de gouden Maple Leaf kopen kiezen hier natuurlijk heel bewust voor. Een deel heeft te maken met de mooie historie van deze gouden munt. Anders dan bij veel andere munten ligt er namelijk een heel duidelijke reden ten grondslag aan het ontstaan hiervan. Mensen die de gouden Maple Leaf kopen schaffen hiermee als het ware een belangrijk stukje van de geschiedenis aan. De meeste mensen die de gouden Maple Leaf kopen weten dan ook heel goed waarom deze munt ooit in productie is genomen en hebben er vaak ook persoonlijk iets mee of denken er in ieder geval goed over na. De productie van de gouden Maple Leaf is namelijk opgestart toen de Krugerrand vanuit Zuid-Afrika niet overal meer beschikbaar was. Dit gebeurde in 1979, in een jaar waarin eigenlijk alleen de Krugerrand nog maar beschikbaar was als een gouden munt waarmee men kon investeren of die men kon verzamelen. Mensen die de gouden Maple Leaf kopen schaffen namelijk een munt aan die beschikbaar is gemaakt toen de economische boycot vanwege de apartheid in Zuid-Afrika ervoor zorgde dat er vraag kwam naar een nieuwe munt. Op dat moment besloot Canada zelf gouden munten te gaan produceren en op die manier aan de vraag te voldoen. Ook mensen die tegenwoordig de gouden Maple Leaf kopen weten vaak nog waarom de productie ooit is opgestart en verzetten zich daarmee indirect nog altijd tegen de apartheid die er ooit in Zuid-Afrika heerste, iets wat natuurlijk verschrikkelijk was voor de mensen daar, maar ook de mensheid als geheel.

Gouden Maple Leaf kopen vanwege het gewicht

De gouden Maple Leaf kopen is bovendien zeer interessant vanwege het ideale gewicht dat men er aan heeft gegeven. Anders dan bijvoorbeeld de Krugerrand en de Eagle is er geen sprake van koper in de munt. Mensen die de gouden Maple Leaf kopen halen een puur gouden munt in huis en kunnen dus spreken van een volledig gewicht in goud. Het mooie hiervan is dat de munten precies een troy ounce wegen. Uiteraard gaat het hierbij om de originele munten en niet om de varianten waarin minder goud is verwerkt. Mensen die de gouden Maple Leaf kopen kunnen er namelijk ook voor kiezen om deze bijvoorbeeld met 1/10, ¼ of ½ troy ounce aan goud aan te schaffen. Het voordeel daarvan is dat de prijs een stuk lager is en dat verzamelaars op die manier bijvoorbeeld minder lang hoeven te sparen voordat ze een dergelijke munt aan kunnen schaffen en er op die manier van kunnen profiteren. De gouden Maple Leaf kopen wordt daarmee bijvoorbeeld een stuk aantrekkelijker voor beginnende investeerders. Aan de andere kant is het juist voor mensen die de gouden Maple Leaf kopen zo interessant om het origineel aan te schaffen, aangezien het een heel eenvoudige berekening mogelijk maakt. Wanneer men namelijk wil berekenen hoeveel goud men eigenlijk bezit hoeft men maar een heel eenvoudige som op te lossen. Deze som bestaat uit het aantal munten dat men bezit, maal de goud koers van dat moment. Mensen die de gouden Maple Leaf kopen schaffen daarmee namelijk een munt aan waarvan het goudgehalte gelijk is aan een troy ounce, exact de waarde waarin de waarde van de munt op de beurzen wordt uitgedrukt. Het gaat hier namelijk om dollars of euro’s per troy ounce, wat het rekenen natuurlijk wel zo gemakkelijk maakt.

Gouden Maple Leaf kopen vanwege het hoge goudgehalte

Mensen die de gouden Maple Leaf kopen doen dit dus om verschillende redenen, maar de meeste investeerders doen het in ieder geval vanwege het hoge gehalte aan goud. Het gaat hierbij om 999,9/1000 of 999/1000 wanneer men de eerste munten uit 1979 tot 1981 aanschaft. Er zijn daarnaast ook speciale edities van de gouden munt uitgegeven die zelfs 0,99999 procent aan puur goud bevatten en daarmee van de hoogste mogelijke kwaliteit zijn. Mensen die de gouden Maple Leaf kopen halen hiermee eigenlijk een stukje puur goud in huis dat hen uitstekend in staat stelt om optimaal te profiteren van de stijgende koers van gouden munten.