Waarom Gouden Munten Kopen

Op de vraag waarom gouden munten kopen zo interessant is zijn natuurlijk verschillende antwoorden mogelijk. Zo kan het zijn dat iemand het vooral van belang vindt dat de gouden munten ook een verzamelwaarde kennen en dat ze bijvoorbeeld erg mooi zijn om te zien, maar het is ook goed mogelijk dat iemand op de vraag waarom gouden munten kopen zo slim is antwoordt met een argument over het gewicht van de gouden munten dat precies gelijk is aan een troy ounce. Op die manier kan men heel gemakkelijk bepalen welk bedrag er aan goud in het bezit is. Waarom ze gouden munten kopen wordt bij de meeste mensen daarnaast duidelijk aan de hand van de vrijstelling van de btw. Aan de hand van deze regeling is het namelijk mogelijk om de gouden munten heel voordelig aan te schaffen en op die manier te profiteren van de kans om heel gemakkelijk een leuk rendement te maken. Waarom ze gouden munten kopen wordt bij een heel andere groep juist duidelijk wanneer we kijken naar de waarde van munten. Deze is relatief klein, waardoor men bijvoorbeeld een soort van spaarplan op kan zetten, of zich daarbij aan kan sluiten. Op die manier kan er iedere maand een gouden munt aangekocht worden en zal men op de vraag waarom gouden munten kopen zo interessant is antwoorden met een argument over de mogelijkheid om op die manier over een langere periode een aanzienlijk kapitaal op te bouwen. Waarom ze gouden munten kopen wordt namelijk heel goed duidelijk wanneer we kijken naar de winst die er gemaakt kan worden aan de hand van een leuk rendement wanneer het aantal munten aardig toe begint te nemen en daarmee ook het kapitaal groter wordt dat er in het goud is geïnvesteerd.

Waarom gouden munten kopen: verzamelaars

Waarom gouden munten kopen zo interessant is blijft voor een bepaalde groep mensen relatief lang de vraag, maar anderen hebben hier heel duidelijk een antwoord op. Wanneer mensen hen vragen waarom gouden munten kopen zo interessant is beginnen ze bijvoorbeeld over de uitstraling van de gouden munten zelf. Uiteraard is het goud natuurlijk gelijk aan het goud dat in de verschillende goudbaren of goudstaven wordt gebruikt. Toch biedt een munt natuurlijk meer uitstraling dan een staaf van een bepaald materiaal. Op de munt staat bijvoorbeeld ook nog een mooie afbeelding, waardoor er een bepaalde emotionele waarde kan ontstaan. Waarom gouden munten kopen zo interessant is in vergelijking tot het kopen van goudstaven kan men daarmee dus uitleggen aan de hand van de motieven van bijvoorbeeld de verzamelaars. Zelfs wanneer de goud koers niet verder zou stijgen of zelfs wat zou dalen blijven de meeste verzamelaars vasthouden aan de gouden munten. Op de vraag waarom gouden munten kopen zo interessant is antwoorden ze over het algemeen dan ook niet alleen met economische motieven, maar ook met argumenten waarbij ze duidelijk maken dat de munten simpelweg prachtig zijn om te zien en op die manier heel interessant zijn voor iedereen die graag wil investeren in een waardevol edelmetaal. Waarom ze gouden munten kopen wordt dan ook al snel duidelijk wanneer iemand ze vraagt de munten te laten zien. De prachtige afbeeldingen op bijvoorbeeld de gouden Philharmonic en natuurlijk de Krugerrand maken de munten tot een geweldig stukje goud en daarmee heel aantrekkelijk. Waarom ze gouden munten kopen wordt daarnaast natuurlijk ook duidelijk door te kijken naar het geld dat men er mee kan verdienen door de munten op het juiste moment aan te kopen en ze vervolgens bijvoorbeeld een paar jaar te bewaren, dit kan namelijk heel gemakkelijk leuk oplopen.

Waarom gouden munten kopen: geen btw

De vrijstelling van de btw voor eigenaren is natuurlijk een belangrijke reden waarom ze gouden munten kopen. Zo kunnen ze namelijk een investering doen in een mooi stukje goud, zonder dat ze hierbij btw dienen te betalen. Dit betekent zomaar dat er 19% van de prijs af gaat. Waarom gouden munten kopen zo interessant is hoeft men op die manier natuurlijk niet meer uit te leggen, bijvoorbeeld wanneer we het vergelijken met het kopen van zilveren munten of een ander edelmetaal. Waarom ze gouden munten kopen kunnen de meeste mensen dan ook heel eenvoudig uitleggen aan de hand van het rendement dat ze op deze manier kunnen maken, door niet te hebben gekozen voor een ander edelmetaal maar juist het goud te kiezen. Zodra de prijs van het goud omhoog begint te gaan zullen ze eigenlijk direct netto rendement gaan maken en daarmee verdienen aan het bezit, iets waarom gouden munten kopen natuurlijk zo populair is. Zonder de vrijstelling van de btw zou het nog steeds interessant zijn om goud aan te kopen, maar de besparing die men op deze manier gemakkelijk kan doen maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk voor de potentiële kopers.

Waarom gouden munten kopen: lage kosten

De vraag waarom gouden munten kopen zo interessant is kan vooral voor beginnende investeerders worden beantwoord met een antwoord waarin de lage kosten van de investering naar voren komen. Op die manier is het namelijk mogelijk om heel eenvoudig eens te kijken wat er gebeurt wanneer we investeren in het goud. Waarom gouden munten kopen zo interessant is kunnen we op die manier als het ware zelf gaan ervaren. Het is namelijk wel heel aantrekkelijk om de verschillende verhalen te lezen waarin duidelijk wordt dat het ons een hoop geld op gaat leveren, maar wij Nederlanders geloven vaak pas waarom gouden munten kopen zo interessant is wanneer we het zelf hebben ervaren. Zodra we zelf een leuk rendement hebben gemaakt aan de hand van het goud en er op die manier geld aan hebben verdiend weten we zeker dat het inderdaad een interessante methode is om gemakkelijk geld te verdienen, zonder dat we hier verder naar om hoeven te kijken. De gouden munten bieden ons tevens de kans om aan de hand van een spaarplan langzaam een mooi kapitaal op te bouwen. Waarom gouden munten kopen zo interessant is zal ons dan snel zelf duidelijk kunnen worden.